13 Temmuz 2017 Perşembe

Kaliteli web sayfasi tasarimi

Kaliteli web sayfasi tasarimi nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen kişi yada firmalar hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Kaliteli web sayfasi tasarimi yaptırırken hangi konulara önem verilmeli?

Uzman bir web tasarım hizmeti alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı kriterler vardır;

  • Kaliteli web sayfasi tasarimi yaptıracağınız şahıs veya ajans'a ne istediğinizi detaylı bir şekilde anlatan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu tamamiyle sitenizi tasarlayacak kişi veya kuruluşa bıraktıysanız, demo çalışma talep edebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm özellikleri en ince ayrıntısına kadar yazın veya yazdırın, anlaşmanızı mutlaka gözden geçirin.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden onaylamayın, genelde web tasarım bittikten sonra yönetim paneline giydirme uygulanır. Bu nedenden dolayı mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web tasarım, Web yazılım, Seo ve Grafik bunlar ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak anlaşma yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Örneğin siz web dizayn için anlaştınız, yönetim paneli olacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir web sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalırsınız.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışmaları ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kaliteli web sayfasi tasarimi seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı kriterler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak kodları (css, js, html vb. gibi) kompres edilerek ve görseller sıkıştırılarak sağlanmaktadır.
  • Kaliteli web sayfasi tasarimi mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web siteniz bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kaliteli web sayfasi tasarimi ücretleri ne kadardır?

Kaliteli web sayfasi tasarimi için aşağı yukarı fiyatlar firmadan firmaya değişmekle birlikte birçok firmada aynıdır. Bağımsız olarak yapan kişilerin ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız yalnızca ucuz olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte nedenleriyle birlikte açıklayacağız.

İstanbul web tasarım firmaları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl arasındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl arasındadır.

Bu işi yapan ajanslar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Freelance iş yapanların giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları ajanslardan %30 - %60 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder