17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilim

Merhaba bu makalemizde profesyonel web programlama çalışması yaptırmak isteyen şirket veya şahıslar için dikkat etmesi gereken bazı durumları açıkladım.

Profesyonel web yazilim hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web yazılım hizmeti alırken uymanız gereken hususlar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti uzman, tecrübeli şahıslardan alınmalıdır. Çünkü web yazılımı yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için yazılır. Eğer programlama aşamasında ileriye dönük kodlanmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi durur. Bu tür kodlamalarda yazılımı yapan kişiye mecbur kalırsınız çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözetilmediği bir programı farklı web yazılımcısı düzenlemekte zorluk çeker, ya geliştiremez veya uğraşmaz veya daha kötüsü düzenlemek için fahiş fiyatlar ister.
  • Kısır yazılım veya geliştirilebilir kodlama arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların benimsendiği, takım çalışması sırasında yada başka yazılımcıların kaynak kodu ele aldığı vakit sorun yaşamadan geliştirebileceği yapılardır. Siz yazılımı yapan kişiyle bağınızı koparsanız bile başka bir profesyonel web yazılımcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun avantajları büyüktür. Çünkü her yıl yeni özellikler, güvenlik önlemleri, hızı arttırma yamaları vb. özellikler çıkmaktadır. Geliştirilemez bir web yazılımı sadece üreticisinin düzenleyebildiği, başka web programcıların geliştirmek istediği vakit hatalar yaşayacağı web yazılım tipleridir.
  • Web programı maliyetli bir hizmet tipidir. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne yüksek ücrete nede çok düşük ücretlere itibar etmeyin. Örnek verirsek üç şirketten fiyat teklifi aldınız birisi 3.000 tl dedi, birisi 6.000 tl teklif sundu, bir tanesi 1.500 tl teklif sundu buradan analmalıyızki bu yazılımın ücreti aşağı yukarı 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan yukarı veya aşağı fiyatlar %10 farklılık gösterebilir. Daha cüzi yada yukarı fiyatlara kapılmayın.
  • İsteklerinizi detaylı bir tarzda aktarın. Web yazılım yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak bilmeniz lazımdır. İsteklerinizi süper bir şekilde aktarmanızdan sonra notlar alınacak ve fiyat teklifleri hazırlanacaktır. Fiyat teklifi oluşturulurken aktardığınız özellikler dikkate alınarak bir fiyatlandırma yapılacaktır. Ücretlendirme yapılırken sizin önemsiz bulduğunuz veya söylemeye gerek yok diye hesapladığınız şeyler gözardı edilir. Sözleşme bittiğinde artık o özellikleri istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye kalır veya yapılmadan proje teslim edilir. Örnek olarak başıma gelen bir durumdan bahsedeyim bir web program için anlaşma yaptık. Proje bir veri kayıt yazılımıydı, istenildiği gibi yazılmaya başlandı %80'lik kısmını tamamladım. Test etmeleri için firmalarına gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğer bu veriler devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından sorgulanması gerekiyormuş, araştırdım sitenin apisi yoktu. Proje iptal oldu. Sizde bu gibi bir durumda kaporanızı kaybetmiş olursunuz.
  • Mutlaka sözleşme yaptırın. Kurumsal dünyada kişiler yada firmalar sözleşmesiz adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak işleri, varsa örnek web siteleri kapsayan kapsamlı bir sözleşmeyi mutlaka yapmalısınız.

 

Profesyonel web yazilim hizmeti almak isteyenlerin yaptıkları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların başında kurumsal web programlama firmalarıyla çalışmamaları gelir. Şirketlerin şikayet edilebileceği yüzlerce kuruluş olmasına rağmen, bağımsız kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Ücretlerine aldanma. Birkaç firma ile görüşüldükten sonra hepsi pahalı deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünelim ucuzmu, kalitemi. Ucuza yaptırdığınız bir web yazılım sizi nasıl ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilim - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilim, istanbul Profesyonel web yazilim, Profesyonel web yazilim istanbul,Profesyonel web yazilim firması, Profesyonel web yazilim firmaları, istanbul Profesyonel web yazilim firması, istanbul Profesyonel web yazilim firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder